U petak, osmog srpnja 2011.godine, u glavnom uredu DSHV-a u Subotici, održana je VII. sjednica Vijeća DSHV-a (Vijeće DSHV-a je, po Statutu, najviši oblik upravljanja u stranci između dviju Skupština).

Vijećnici DSHV-a, bez obzira na veliku vrućinu i žetvu pšenice, u velikom broju su se odazvali na sastanak. Raspravljalo se o nekoliko važnih tema vezanih za položaj hrvatske manjine u Srbiji.

Vijećnici DSHV su podržali akciju HNV-a u svezi animiranja Hrvata u Republici Srbiji pred predstojeći popis pučanstva u Republici Srbiji.

Vijećnici su donijeli odluku da će centralna proslava 21.obljetnice od osnutka DSHV-a biti održana 15. srpnja 2011. godine u Subotici, a započet će svečanom svetom misom zahvalnicom u Franjevačkoj crkvi s početkom u 17 sati, zatim u 18 sati svečanom akademijom u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, da bi to sve začinili domjenkom i narodnim veseljem u 19 sati u Domu DSHV-a u Subotici.

Vijećnici su donijeli odluku da se priđe organiziranju i formiranju MO DSHV Beograd, te da se u tom smislu obave razgovori s Društvom hrvatske mladeži u Zemunu i s HKUD “Tin Ujević“ iz Beograda.

Donijeta je odluka da se svečano otvaranje prostorija DSHV-a u centru Novog Sada zakaže za 19.09.2011.godine.

Vijećnici DSHV zatražili su od rukovodstva DSHV da obavi hitne razgovore sa sadašnjim koalicijskim partnerom DS a sve zbog nepoštivanja preporuka Hrvatskog Nacionalnog Vijeća u svezi raspodjele novca iz proračuna Grada Subotice za aktivnosti kulturnih udruga u hrvatskoj zajednici Subotice.

Na kraju sjednice Vijećnici DSHV-a su se osvrnuli na medijsko istupanje Đorđa Čovića u emisiji Prve Srpske televizije te u tom smislu izdali priopćenje za javnost.

 

Press DSHV

 

Ostavite komentar