Dana 17.08.2011. u prostorijama kapele sv.Barbare u Vrdniku, općina Irig, osnovana je nova mjesna organizacija podržnice DSHV „Srijem“.

Osnivačku skupštinu Mjesne organizacije DSHV „VRDNIK “ otvorio je gospodin Ivan Karačić i tom prilikom pozdravio sve nazočne goste: Sašu Karačića, prof. iz Niša, Branka Sraku, Zorana Benčića i Zvonimira Čaljkušića iz Rume, Zlatka Načeva i Andreja Španovića iz Sremske Mitrovice, Mirka Paulića iz Nikinaca, Stanka Krstina iz Novog Sada, Ivana Gašparevića iz Beočina, Gorana Zeljka iz Sremske Kamenice i Slavicu Ivanić iz Iriga i nazočne članove, te ih ukratko upoznao o postojanju i djelovanju DSHV-a. Prisutne goste i članove je pozdravio i predsjednik podružnice „Srijem“ Andrej Španović i tom prilikom istakao da su Hrvati u Srijemu kroz svoju povijest uvijek bili politički aktivni i da se, nakon teških godina, ponovo politički organiziraju jer „Hrvatski narod je na ovim prostorima tisućugodišnje stablo, koje se ovdje razvija toliko stoljeća i neće se dati uništiti“.  Prisutnima se obratio i dopredsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, Zlatko Načev koji je govorio o važnosti predstojećeg popisa stanovništva.  Nakon uvodnih riječi radilo se po točkama dnevnog reda.

Za predsjednika Odbora izabran je Ivan Karačić.

Za dopredsjednicu Odbora izabrana je Anica Milošević.

Za tajnika je izabran Vladimir Zeljko.

Za rizničara je izabran Igor Mandić.

Za članove Odbora izabrani  su: Franja Stipetić, Luca Stipetić i Željko Ivanušić.

Nakon završene osnivačke skupštine svi prisutni su ostali na druženju u prostorijama kapele. Druženju se pridružio i  župnik župe iz Iriga. velečasni Blaž Zmajić.

 

 

Ostavite komentar