Na nogometnom prvenstvu Europe nacionalnih manjina u njemačkom gradu Bautzenu ponajbolji nogometaši hrvatske zajednice u Srbiji odigrali su svoje prve utakmice.

Prvo su u nedjelju 17. lipnja 2012. godine u gradu Panschwitzu  sastali se protiv najbolje selekcije Turaka amaterskog statusa iz Njemačke i Grčke. Nakon velike borbe tijekom 90 minuta pobjedila je momčad hrvatske zajednice iz Srbije rezultatom 6: 2, zgoditcima Mladena Čovića i Davora Rajkovače po 2 zgoditka, Bojana Ušumovića i Mije Ercega po 1 zgoditak .

Prvenstvo je nastavljeno u ponedjeljak 18. lipnja 2012. godine u gradu Wittichenau kada su se nogometaši hrvatske zajednice iz Srbije sastali s zajednicom Landina iz Italije. Pobjedila je ekipa hrvatske zajednice iz Srbije. Golove za našu reprezentaciju postigli su Kristijan Čorba i Mladen Čović po 3 zgoditka.

Nakon dvije odigrane utakmice ekipa izbornika Marinka Poljakovića u utorak 19. lipnja 2012. godine igra odlučujuću utakmicu protiv selekcije Sjeverne Frizije iz Njemačke. Pobjeda u ovoj utakmici donijela bi reprezentativcima Hrvata iz Srbije plasman u daljnje takmičenje, to jest borbu za četvrtfinale prvenstva.

Prvenstvo Europe organizira Federalna Unija Nacionalnih manjina i domaćini, manjinska zajednica Lužičkih Sorba iz Njemačke.

Reprezentacija Hrvata iz Srbije za sada dostojno je reprezentirala nogomet u Srbiji i hrvatskoj manjinskoj zajednici.

Sve rezultate utakmica možete pogledati na sajtu www.europeada.eu.

 

Odbor za sport HNV-a

Ostavite komentar