U prepunoj dvorani zgrade „Nove općine“ u Subotici održana je u petak 28. veljače 2014. godine XII. redovita skupština DSHV-a.

Skupštini su nazočili izaslanici iz svih podružnica DSHV-a i to Subotica, Sombor, Južno podunavlje i Srijem a skupštinom je predsjedavao Petar Kuntić, predsjednik DSHV-a.

Po prvi puta na skupštini su u radnom dijelu nazočili članovi DSHV-a iz novoformiranih mjesnih organizacija: Zrenjanin, Odažci i Prozivka.

Na početku rada skupštine nazočne izaslanike DSHV-a pozdravio je generalni konzul Republike Hrvatske, Dragan Đurić, te član predsjedništva Demokratske stranke dr Oliver Dulić koji je pozvao sve izaslanike DSHV-a da podržu koaliciju  „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“ na parlamentarnim izborima 16.03.2014. godine. ( Redni broj 8. na listiću za glasovanje).

U svom jednosatnom izvješću o radu DSHV-a u posljednje dvije godine, predsjednik DSHV-a se osvrnuo na susrete s predsjednikom Republike Hrvatske, Ivom Josipovićem i predsjednikom Republike Srbije, Tomislavom Nikolićem u Tavankutu i Beogradu, ponovo je aktualizirano pitanje garantiranih mandata u predstavničkim tijelima sukladno Sporazumu o zaštiti manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije, podnijeto je izvješće  o uzrocima smanjenja broja Hrvata u Republici Srbiji, izvješće o nakladničkoj djelatnosti u DSHV-u te suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem. Također, predsjednik DSHV-a se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju u Republici Srbiji te zaključio da nova Vlada Republike Srbije mora pokrenuti teške reforme u javnoj upravi i javnim poduzećima, pokrenuti gospodarstvo,  poboljšati kreditni rejting države, privući strana ulaganja te smanjiti nezaposlenost.

Na kraju izvješća predsjednik Kuntić je upoznao izaslanike DSHV-a s opredjeljenjem DSHV-a da se na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Srbiji nastupa skupa u predizbornoj koaliciji s Demokratskom strankom, Novom strankom i Bogatom Srbijom te udruženim sindikatima“Sloga“, listu podržavaju i Vojvođanski klub, te pozvao sve pobornike demokracije u Republici Srbiji da 16. ožujka 2014. godine iziđu na izbore i zaokruže redni broj. 8. koalicije „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“ na čijoj se izbornoj listi nalazi i kandidat DSHV-a Petar Kuntić.

Nakon diskusije na skupštini izaslanici su velikom većinom usvojili izvješća o radu, finansijsko izvješće, te izvješće nadzornog odbora.

 

PRESS  DSHV-a

 

 

 

Ostavite komentar