Priopćenje za javnost  – Održana IV. redovita sjednica Vijeća DSHV-a

U Glavnom uredu DSHV-a, u Subotici, u petak 09. siječnja 2015. godine održana je  IV. redovita sjednica Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Na početku sjednice predsjednik DSHV-a, Petar Kuntić, podnio je Izvješće o radu  u DSHV-u za 2014. godinu, koje je bilo fokusirano na rezultate izvanrednih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji te gubitak parlamentarnog statusa DSHV-a i izbore za novi saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća te pobjede Hrvatske liste dr. Slaven Bačić, čiji je stožer činio upravo Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Vijećnici su potom usvojili Plan aktivnosti za 2015. godinu s naglaskom na izborima u svim mjesnim organizacijama DSHV-a zakazanim za četvrti kvartal tekuće godine.

Vijećnici su prihvatili Izvješće o materijalno-financijskom poslovanju u 2014. godini, koje je podnijela glavna knjigovođa DSHV-a, te donijelo Plan prihoda i rashoda u 2015. godini prilagođen novim uvjetima poslovanja usljed smanjenja prihoda zbog gubitka statusa parlamentarne stranke.

Na IV. redovitoj sjednici vijećnici DSHV-a su većinom glasova raspustili mjesne oraganizacije Bezdan i Vrdnik.

Vijećnici DSHV podržavaju organizacijski odbor VIII. Prela mladeži i njihovo nastojanje za organiziranje prela ali kao i prošle godine usljed izrazito smanjenog priliva financijskih sredstava DSHV nije u mogućnosti pružiti financijsku potporu ovoj manifestaciju mladih.

Na kraju sjednice predsjednik DSHV-a pozvao je vijećnike DSHV-a na povećano angažiranje glede II. kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske koji su zakazani za 11. siječanj 2015. godine, te pozvao sve građane Republike Srbije koji imaju hrvatsko državljanstvo da ovoga puta masovno iziđu na  nedeljne izbore i podrže predsjedničkog kandidata Kolindu Grabar Kitarović.

PRESS  DSHV-a

DSCF9420_resize DSCF9428_resize DSCF9440_resize DSCF9442_resize DSCF9449_resize DSCF9470_resize DSCF9481_resize DSCF9483_resize DSCF9488_resize DSCF9493_resize

Ostavite komentar