U prostorijama Male dvorane Stare Gradske  kuće u Somboru 16. listopada 2015. godine, održana je X. redovita Izborna skupština DSHV-a Podružnice Sombor.

Skupštini su pored izaslanika iz MO DSHV-a Sombor 1., MO DSHV-a Sombor 2.,MO DSHV-a Bački Monoštor i MO DSHV-a Stanišića  nazočili  kao gosti predsjednik DSHV-a Petar Kuntić i kandidat za novog  predsjednika DSHV-a profesor Tomislav Žigmanov, te predstavnica Gradskog odbora DS-a u Somboru.

Od 51 pozvanog izaslanika, koji su  izabrani na skupštinama svojih mjesnih organizacija u podružnicu Sombor, nazočio  je 41 izaslanik tako da se moglo pravomoćno odlučivati i raditi.

Za novog predsjednika Podružnice Sombor izabran je Antun Borovac iz Sombora a novi odbor podružnice DSHV-a Sombor voljom izaslanika činiti će: Snežana Periškić, Josip Laslo, Ivan Karan, Ankica Zeljko, Zlata Medved, Savo Tadić, Ivan Periškić i Zoran Čota.

Na samoj sjednici Skupštine Podružnice DSHV-a Sombor  usvojen je i novi  Pravilnik o radu za naredno razdoblje a konstatirano je da je u ovu podružnicu u proteklih šest mjeseci učlanjeno više od 100 novih članova DSHV-a, što daje nadu  u spremnost Hrvata na području grada Sombora da se uhvate u koštac sa svim izazovima koji su ispred njih u budućnosti.

 

PRESS  DSHV

 

 

 

Ostavite komentar