Demokratski savez Hrvata u Vojvodini poziva sve članove i simpatizere, koji imaju državljanstvo i Republike Hrvatske, da pristupe glasovanju na parlamentarnim izborima, koji će se održati ovoga vikenda. Kao što smo ranije obavijestili javnost, predsjednica Republike Hrvatske 16. je srpnja 2016. donijela Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj imaju pravo birati narodne zastupnike za Hrvatski sabor u zasebnoj, 11. izbornoj jedinici.

Članovi i simpatizeri DSHV-a, odazovimo se ovome pozivu, izađimo na izbore i tako posvjedočimo našu zainteresiranost za budućnost Republike Hrvatske, budućnost koja neizravno može utjecati i na naše perspektive. Ističemo kako je član Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Dario Španović iz Srijemske Mitrovice na listi Hrvatske demokratske zajednice, koja se nalazi pod rednim brojem 10 na zbirnoj listi pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u 11. izbornoj jedinici.

Izbori će se održati u subotu, 10., i nedjelju 11. rujna 2016. Biračka mjesta za izbore za Hrvatski sabor u Republici Srbiji bit će u Beogradu u prostorijama Veleposlanstva RH (ul. Kneza Miloša 62) te u Generalnom konzulatu RH u Subotici (ul. Maksima Gorkog 6) u vremenskom razdoblju od 7 do 19 sati.

 

Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a

Ostavite komentar