Predsjednik Vlade Plenković sastao se s Tomislavom Žigmanovim i Slavenom Bačićem, predstavnicima Hrvata u Srbiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima  s predstavnicima Hrvata u Srbiji – Tomislavom Žigmanovim, predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Srbije te Slavenom Bačićem, predsjednikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća.

Sastanak je održan u okviru redovne suradnje i komunikacije. Predstavnici Hrvata u Srbiji upoznali su predsjednika Vlade Plenkovića s otvorenim pitanjima i izazovima s kojima se suočava hrvatska manjina u Srbiji.

Predsjednik Vlade Plenković ponovno je izrazio svoj stav o nužnosti poštivanja prava hrvatske manjine u Srbiji, na način kako to ova hrvatska Vlada radi u smislu uključenosti srpske manjine u Hrvatskoj.

„Smatramo da njihov položaj našom aktivnom politikom, osobito kroz rad Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, kroz rad Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te projekte,  možemo ojačati njihov položaj i u pogledu  zastupljenosti u predstavničkim tijelima, njihovih kulturnih prava, obrazovnog sustava, kao i sudjelovanja u medijskom životu i na svaki drugi način“, zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Položaj Hrvata u Srbiji bit će jedna od glavnih tema u razgovorima između Zagreba i Beograda.

Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sastanku su nazočili državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik  Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

 

https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-plenkovic-sastao-se-s-tomislavom-zigmanovim-i-slavenom-bacicem-predstavnicima-hrvata-u-srbiji/19735

 

PVRH Plenkovic s predstavnicima Hrvata iz Vojvodine

 

 

 

 

 

Ostavite komentar