DSHV tiskao kalendar za 2017.

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini tiskao je na 12 listova zidni kalendar za 2017. godinu u kojem na likovno visokoj razini upućuje svojim članovima i simpatizerima, ljudima dobro volje, sljedeću poruku za sadašnjost i budućnost, a koju potpisuje predsjednik Tomislav Žigmanov.

„Pred nama Nova, 2017. godina, godina u kojoj želim da odlučno nastavimo borbu za jednakost, dostojanstvo i ravnopravnost Hrvata u Srbiji, godinu u kojoj ćemo u toj borbi ostvariti naše poznate proklamirane ciljeve:

– jednake mogućnosti za sudjelovanje u javnom životu;

– razmjerna zastupljenost u državnim institucijama i javnim ustanovama;

– kvalitetni uvjeti života i razvijena komunalna infrastruktura u naseljima u kojima Hrvati žive;

– dostojan život od vlastitoga rada, napose u poljoprivredi i poduzetništvu;

– prestanak politika isključivanja i prešućivanja;

– stvarna jednakost s drugim nacionalnim zajednicama u manjinskim pravima;

– suradnja i stvaranje mostova prijateljstva s pripadnicima svih nacionalnih zajednica.

Želimo nastaviti živjeti u Srbiji kao demokratskom, tolerantnom i inkluzivnom društvu, koje će imati pozitivne i razvojne programe spram njezinih građana hrvatske nacionalnosti.“

 

Autor kalendara je Darko Vuković, dizajner i docent na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Kalendar prati 26-o godišnju povijest rada DSHV-a uz isticanje najvažnijih postignuća. U kalendaru su označeni svi blagdani i praznici koji se slave i obilježavaju u Srbiji i Hrvatskoj, kao i praznici hrvatske zajednice u Srbiji, a dodan je i katolički kalendar. Tako ovaj vizualno veoma dopadljiv kalendar pruža sve potrebne informacije o hrvatskoj zajednici važnim datumima na jednom mjestu. Kalendar se može dobiti u prostorijama Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (Subotica, Beogradska cesta 31) kao i kod aktivista po mjestima.

 

 

0 list

1

7

 

 

 

 

 

Ostavite komentar