Na izborima za V. saziv HNV-a pobijedila lista„HRvati i dalje Zajedno“

Na izborima za V. saziv HNV-a pobijedila lista„HRvati i dalje Zajedno“

Lista „HRvati i dalje Zajedno“, čija je nositeljica bila Jasna Vojnić, a koju je podupro Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, pobijedila je na izborima za peti saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća, na elektorskoj skupštinikoja je održana je 13. studenog u Beogradu. Predloženi elektori sa te liste, koji su osvojili mandate u novom sazivu Vijeća su: Jasna Vojnić (nositeljica liste), Nevena Baštovanović, Nataša Stipančević, Tanja Dulić, Margareta Uršal, Karolina Bašić, Ninoslav Radak, Vojislav Temunović, Lazar Cvijin, Marinko Katić, Denis Lipozenčić i Miroslav Kujundžić (iz Subotice); Mira Tumbas, Ljubica Vuković Dulić i Slavko Benčik (iz Tavankuta); Matilda Pelhe (iz Male Bosne), Josip Bako (iz Đurđina), Martina Kopunović (iz Žednika), Snežana Periškić i Željko Šeremešić (iz Monoštora), Tomica Vuković (iz Sombora), Mata Zec (iz Sonte), Mladen Šimić (iz Vajske), Vera Hornjak (iz Petrovaradina), Dario Španović (iz Srijemske Mitrovice), Hristina Štimac (iz Rume), Darko Menđan (iz Sota), Snežana Pupić (iz Batrovaca) i Nikola Pavlić (iz Starčeva).

 

Lista koja je formirana i predvođena DSHV-om bila je jedina koja se kandidirala. Na elektorskoj skupštini sudjelovalo je 83 od ukupno 88 elektora, koliko ih je uspjelo prikupiti potpise potpore. Ukupan broj prikupljenih i verificiranih potpisa potpore bio je 5227.Glasovala su je 82 elektora, a listu „HRvati i dalje Zajedno“ podržalo je njih 80.

 

Nakon što izabranim vijećnicima Republička izborna komisija (RIK) potvrdi mandate, oni će imati rok od 20 dana da održe konstituirajuću sjednicu, imenuju predsjednika i formiraju Izvršni odbor HNV-a.

 

Fotografija: NIU „Hrvatska riječ“

 

Ostale vijesti