Susret gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića s predstavnicima hrvatske zajednice iz Vojvodine

Susret gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića s predstavnicima hrvatske zajednice iz Vojvodine

U utorak, 30. Kolovoza, predstavnici Hrvata iz Vojvodine na čelu s predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovim boravili su u službenoj posjeti Gradu Zagrebu, gdje ih je primio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U ugodnom i konstruktivnom razgovoru bilo je riječi o dosadašnjoj suradnji institucija i organizacija hrvatske zajednice s Gradom Zagrebom te o programima Hrvata iz Vojvodine koje je Grad Zagreb podupirao. U svezi s tim gradonačelnik Tomašević je istaknuo kako će svi redoviti programi suradnje i dalje biti podržani od strane Grada. Tijekom razgovora, gradonačelnik Tomašević je očitovao interes za politički i društveni položaj Hrvata u Republici Srbiji, iskazao razumijevanje za isto te pružio potporu aktivnostima koje institucije i organizacije ovdje čine.

Predsjednik DSHV-a Žigmanov zahvalio se na suradnji koja s Gradom Zagrebom traje više od deset godina te istaknuo važnost podrške Grada Zagreba programima i aktivnostima hrvatske zajednice. Žigmanov je rekao kako je političkoj stranci Hrvata u Republici Srbiji, kao stranci nacionalne manjine, od presudne važnost da bude uključena u procese donošenja odluka te istaknuo kako jedino tako Hrvati u Srbiji mogu osigurati bolje uvjete za život naših ljudi ovdje, što je gradonačelnik Tomašević s razumijevanjem potvrdio i kao primjer naveo uključenost pripadnika srpske zajednice u vlasti u Republici Hrvatskoj.

Uz predsjednika Žigmanova, u izaslanstvu Hrvata iz Vojvodine bili su ravnatelj NIU ,,Hrvatska riječ“ Ladislav Suknović i predsjednik Mladeži DSHV-a i Povjerenstva za mlade Hrvatskog nacionalnog vijeća Marin Piuković.

Ostale vijesti