Član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Željko Turk posjetio Demokratski savez Hrvata u Vojvodini

Član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Željko Turk  posjetio Demokratski savez Hrvata u Vojvodini

Gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Željko Turk službeno je posjetio u četvrtak 3. ožujka Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Hrvatsko nacionalno vijeće.

Tijekom kratkog, ali srdačno susreta u Domu DSHV-a, na kojem su nazočili predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković i vijećnica u Skupštini Grada Subotica Josipa Vojnić Tunić te dogradonačelnik Zaprešića dr. sv. Alan Labus, bilo je riječi o političkim prilikama, društvenom položaju Hrvata u Republici Srbiji te izazovima pred kojima se DSHV nalazi, napose u kontekstu predstojećih parlamentarnih izbora.

Član Predsjedništva HDZ-a Turk rekao je da poznaje položaj Hrvata u Srbiji i da je on u političku smislu „bremenit“ te da je njegov posjet DSHV-u jasna podrška da se putem političke borbe i sudjelovanjem na izborima taj položaj promijeni i poboljša. Turku, kao visokom dužnosniku HDZ-a, nakon posjeta zahvalio je predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov, naglašavajući njegovo višegodišnje zauzimanje za poboljšanje položaja Hrvata u Srbiji.

„Posjet Turka DSHV-u još je jedan dokaz da je ova stranka prepoznata kao partner svih relevantnih subjekata u Hrvatskoj, pa time i vladajuće stranke“, izjavio je novinarima Žigmanov.

Ostale vijesti