Državna revizorska institucija zadovoljavajućim ocijenila poslovanje DSHV-a za 2018.

Državna revizorska institucija zadovoljavajućim ocijenila poslovanje DSHV-a za 2018.

Državna revizorska institucija u svojem je planu redovitog djelovanja za 2019. godinu imala i reviziju financijskih izvješća i pravilnosti poslovanja političke stranke Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini za 2018. godinu. Ovaj veoma složen i zahtjevan proces kontrole poslovanja DSHV-a, koji je trajao gotovo godinu dana, sredinom travnja 2020. godine uspješno je okončan (br. 400-1351/2019-06/17) na način da je, uz ispravljanje određenih uočenih nedostataka, ono ocijenjeno kao „zadovoljavajuće“.  Ističemo kako je ovo bio prvi slučaj u povijesti DSHV-a da je bio predmetom kontrole poslovanja od strane Državne revizorske institucije.

Naime, prvo izvješće Državne revizorske institucije bilo je gotovo 18. studenog 2019. godine i ono je, osim načelnog pozitivnog stava, naložilo pravnom subjektu – DSHV-u, da u roku od 90 dana dostavi i „odazivno izvješće“ kako bi se utvrđene nepravilnosti ispravile. Isto je učinjeno 12. veljače 2020., u kojem su navedene, obrazložene i dokumentirane sve mjere ispravljanja navedenih nepravilnosti, a nakon detaljnog pregleda i ocjene vjerodostojnosti poslanog sadržaja „odazivnog izvješća“, Državna revizorska institucija ocijenila je poduzete i učinjene mjere „zadovoljavajućim“. Na taj način, s ponosom možemo istaknuti kako je i Državna revizorska institucija financijsko i drugo poslovanje DSHV-a ocijenila da je vođeno ne samo odgovorno već i sukladno pravnim propisima Republike Srbije.  

Postupak revizije financijskih izvješća i pravilnosti poslovanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini za 2018. godinu vodio je ovlašteni državni revizor  Žarko Riznić, a sam dokument je potpisao generalni državni revizor dr. Duško Pejović. Dužni smo posebno istaknuti iznimno profesionalno vođenje cijelog revizorskog postupka gospodina Žarka Riznića, koji je svojim strogim ali pravičnim postupanjem, dobrohotnim držanjem, nenametljivom komunikacijom osnažio naše povjerenje u nezavisne državne institucije.

 

Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a

Ostale vijesti