DSHV je zadovoljan ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Subotici i Somboru

DSHV je zadovoljan ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Subotici i Somboru

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini izuzetno pozitivnim cijeni ostvarene rezultate na jučerašnjim lokalnim izborima jer će kao jedina relevantna politička stranka hrvatske zajednice u Republici Srbiji nastaviti participirati u predstavničkim tijelima vlasti putem svojih vijećnika u skupštinama gradova Subotica i Sombor, lokalnim samoupravama u kojima živi veliki broj Hrvata. Na izborima za Skupštinu grada Subotice DSHV je nastupio u savezu sa Strankom pravde i pomirenja i naša koalicijska lista dobila je 2182 glasa ili 4,32 % birača na teritoriju Grada i osvojila tri vijećnička mandata u lokalnoj skupštini. Na području grada Sombora DSHV je prvi puta u povijesti na izborima nastupio samostalno sa svojom listom kandidata i dobio povjerenje 735 birača (2,37 %) te će u Skupštini grada Sombora imati dva vijećnika.

Tim prije izborni uspjeh smatramo odličnim jer su se izbori odvijali u složenom društvenom kontekstu, s brojnim izazovima u političkom polju, nejednakim predizbornim pozicijama, skromnim materijalno-financijskim i inim resursima za djelovanje, nedovoljnom medijskom vidljivošću… No, dobra izborna platforma, kvalitetni kadrovi na listama, na kojima su bili zastupljeni osim članova DSHV-a i predstavnici hrvatskih kulturnih udruga te ugledni pojedinci iz svih područja i mjesta u kojima Hrvati žive, dosadašnji ostvareni rezultati i uopće prepoznatljivost DSHV-a u hrvatskome biračkom tijelu, do sada najbogatija, najraznovrsnija i najbolja kampanja, uz brojnu mrežu zagovaratelja, veliki broj mladih koji su vodili gotovo sve izborne radnje, spomenute su manjkavosti posve uspješno nadomjestili i ostvarili zacrtane ciljeve – osvajanje vijećničkih mjesta. Na taj način, politički adekvatno institucionalno situirani, autentični predstavnici Hrvata bit će u prilici artikulirati interese i potrebe zajednice čije su povjerenje zadobili te kao integralni dio lokalnih struktura vlasti pridonijeti razvoju ne samo Sombora i Subotice, nego i područja na kojima Hrvati žive te samih lokalnih hrvatskih zajednica. Dosadašnje pozitivno djelovanje i konstruktivno držanje DSHV-a govori u prilog činjenice da možemo biti pouzdani partneri vlasti.

Na koncu, DSHV zahvaljuje svim Hrvaticama i Hrvatima na zadobivenom povjerenju, svim angažiranim članovima i simpatizerima naše stranke, kandidaticama i kandidatima, vodstvu jednog broja hrvatskih kulturnih udruga, našim partnerima iz SPP-a i svima koji su sudjelovali u, za DSHV velikom i vrijednom, pothvatu – osigurali smo u sljedeće četiri godine sudjelovanje predstavnika Hrvata u procesima donošenja odluka u lokalnim skupštinama Subotice i Sombora. Na taj način autentični glasovi hrvatske zajednice jasno će se čuti, a naša će se prava i interesi učinkovitije zastupati!

 

Press služba DSHV-a

Ostale vijesti