Ivanu Stipiću drugi mandat predsjednik MO DSHV–a Đurđin

Izborna skupština za MO DSHV–a Đurđin bila je jedanaesta od trideset dvije izborne skupštine,koje će se održati do 30. listopada, kada se na Saboru stranke bira novo vođstvo. Ivan Stipić je ponovoizabran za predsjednika MO DSHV–a Đurđinna izbornoj skupštini koja je održana u četvrtak 27. kolovozau vjeronaučnoj dvorani župe sv. Josipa radnika u Đurđinu. Ivan Stipić je osnivač stranke i sa Antunom Dulićom, Antom Dulićom, Grgom Matkovićom. Ivom Dulićom, Alojzijom Horvackim i Perom Kujundžićom je prije 25. godina osnovao ovaj mjesni odbor. Bio je vijećnik DSHV-a u Skupštini grada Subotice.Za zamjenika predsjednika izabrana je Verica Ivković Ivandekić. U mjesni odbor izabrani su:Tomo Stipić, Joso Milodanović, Marica Stantić, Klara Dulić, Nikola Marcikić.Kandidat MO DSHV–a Đurđin za Vijeće stranke je Marinko Čović, a za člana predsjedništva subotičke podružnice DSHV–a. predloženaje Verica Ivković Ivandekić, Amalija Stipić za Forum žena i Klara Stantić za predsjedništvo Mladeži DSHV-ea.Članovi MO DSHV–a Đurđina usvojili su program rada predsjednika Ivana Stipića, koji se temelji na uključivanju  mladeži u mjesni odbor i hrvatsku zajednicu.

ČlanovimaMO DSHV–a Đurđinobratio se predsjednik stranke dipl.ing. Petar Kuntić, koji je između ostalog istaknuo “Za vrijeme dok sam obnašao funkciju predsjednika, Đurđin je bio najjači  oslonac DSHV–a, bez obzira što je Tavankut najveći hrvatski centar.U Đurđinu su najmanje podjele unutar naše zajednice. Svih 25. godina DSHV–a je funkcionirao u Đurđinu i nikada ga nisu uspjeli razbiti i hrvatsvo je opstalo i ostaće će zlatnim slovima zapisano u povijesti naše zajednice“

Kandidat za trećeg predsjednika DSHV–a u njegovoj povijesti Tomislav Žigmanov iznoseći svoj program na skupštini ovog mjesnog odbora je između ostalog rekao “Đurđin je mjesto koje je kroz povijest čuvalo nacionalno svijest. Biti đurđinčanin je i ponos, jer ste uvijek bili na braniku Hrvatsva. U narednom periodu moramo povratiti pozicije u gradu koje nam pripadaju. Važno što možemo učiniti za zajednicu i da svi zajedno gradimo našu budućnost, uz poštivanja prava svakog. Biti ću ćovjek od riječi i zalagat ću se za boljitak hrvatske zajednice“.

Izborne aktivnosti u Demokratskom savezu Hrvata Vojvodine (DSHV) nastavljaju se izbornom skupštinam za MO DSHV–a Mali Bajmok 10. rujna, koja će se održati u Domu DSHV–a sa početkom u 19,30 sati..

 

Zlatko Ifković

 

Ostale vijesti