Marinko Jadrijević ponovo izabran za predsjednika MO DSHV–a Sjever-Jug

Izbornom skupštinom za MO DSHV–a Sjever-Jug nastavljene su izborne aktivnosti koje se provode do Sabora stranke kada se bira novo vođstvo. Marinko Jadrijević je ponovo izabran za predsjednika MO DSHV–a Sjever-Jug na izbornoj skupštini koja je održana u petak 3. rujna u Domu DSHV-ae. Marinko Jadrijević je dugogodišnji član stranke, bio je vijećnik DSHV-a u Skupštini grada Subotice. Za zamjenika predsjednika izabran je Antun Lulić. U mjesni odbor izabrani su: Marija  Stipić, Petar Kalac, Dražen Petrekanić, Miroslav Pavluković i Lucija Juhas. Na izbornoj skupštini MO DSHV–a Sjever-Jug za člana predsjedništa DSHV–a izabran je Petar Kalac, a za člana predsjedništva subotičke podružnice predložen je Dražen Petrekanić i Marija Stipić za Forum žena.

Članovima MO DSHV–a Aleksandrovo-Verušić obratio se predsjednik stranke dipl.ing. Petar Kuntić, koji je rekao “Vijeće DSHV-a je ranije raspisalo izbore u stranki za sve dužnosnike da se ne uđe u izbornu utrku u isto vrijeme s izborima na razini države, pokrajine i grada, jer su svi upoznati da će izbori biti krajem ili početkom iduće godine. Uz njih, održaće se u studenom ili prosinci i izbori  u Republici Hrvatskoj za novi saziv Sabora. Zato izbori u Stranci treba da se okončaju izbornom skupštinom koja će se održati posljednjeg petka u listopadu ove godine, a do tada treba da se održe sve skupštine svih trideset dvije mjesne organizacije, a isto tako i izborne skupštine svih podružnica. Rezultati održanih izbora za savjete Mjesnih zajednica, su na političkoj sceni u Subotici pokazali da je DSHV-a četvrta politička snaga. A, i da DSHV-e ima stabilno biračko tijelo. Za predstojeće lokalne i pokrajinske izbore formirat ćemo hrvatsku izbornu listu na kojoj će se nalaziti i kandidati koji nisu članovi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodin, i ako se svi angažiramo možemo postići bolji izborni rezultat.“

U svom govoru predsjednik DSHV-a između ostalog je pozvao pripadnike hrvatske zajednice u Republici Srbiji da mirno i dostojanstveno se ophode prema sve većem broju migranata, te da u slučaju krize većih razmjera posebno poslije 15. rujna 2015. godine postupaju po uputama lokalnih, pokrajinskih i republičkih vlasti, a sve eventualne ekcese prijave u ured DSHV-a ili u ured HNV-a.

 

Zlatko Ifković

 

Ostale vijesti