Mirko Ostogonac izabran za predsjednika MO DSHV–a Žednika

Izbornom skupštinom za MO DSHV–a Žednika nastavljene su izborne aktivnosti koje se provode do Sabora stranke koji će se održati 30. listopada,kada se bira novo vođstvo. Mirko Ostogonac izabran je za predsjednika MO DSHV–a Žednikna izbornoj skupštini koja je održana u utorak 8. rujna u Domu kulture u Starom Žedniku. Mirko Ostrogonac je od osnutka član stranke, obavljao je funkciju šefa Službe za lokalni ekonomski razvoj, privredu, poljoprivredu i turizam grada Subotice.Za zamjenika predsjednika izabran jeDamir Sudarević. U mjesni odbor izabrani su:Dijana Kujundžić, Jakov Sarić, Miroljub Vojnić Purčar, Perica Vukov i Josip Dulić.Na izbornoj skupštini MO DSHV–a Žednikaza člana VijećaDSHV–a predloženi su Damir Sudarević i Zoran Kujundžić, a za člana predsjedništva subotičke podružnicepredložen je Josip Kujundžić. Na izbornoj skupštini ovog mjesnog odbora Irena Vojnić Hajduk je izabranaza članicu predsjedništva Foruma žena, a Nataša Vojnić Tunić za člana predsjedništva Mladeži DSHV-a.

Predsjednik Mirko Ostrogonac je u svom govoru rekao: „MO DSHV–a Žednik pokriva svojim djelovanjem MZ Novi Žednik i Stari Žednik na kojima živi oko 4500 stanovnika, od čega je 1200 stanovnika pripadnika hrvatske nacionalne manjine. Budući da se DSHV-e zalaže za promicanje i ostvarivanje kolektivnih i individualnih prava pripadnika hrvatske nacionalne manjine, koji žive u Srbiji, garantiranih Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije, onda je zadaća MO DSHV-a Žednik aktikulirati interes Hrvata, na ovom području. U tom smislu potrebno je angažirati se za aktivnije sudjelovanje mladeži i žena utekućim poslovima. Posebno se to odnosi na područje  Novog Žednika, gdje klima za djelovanje DSHV-ea i nije povoljna. No, pokazalo se u aktivnostima podrške za ovjeru elektorima  za izbor HNV-a, da su ljudi zainteresirani.“

ČlanovimaMO DSHV–a Žednika obratio se predsjednik stranke dipl.ing. Petar Kuntić, koji je je u svom govoru rekao “Rad stranke, ozbiljnost i rad mjesne organizacije Žednik pokazuje velika nazočnost prije svega članova, a onda i gostiju koji su došli da podrže buduće izabrane članove kao i sve Žedničane u opstojnosti i radu. Vijeće DSHV-a je ranije raspisalo izbore u stranki za sve dužnosnike da se ne uđe u izbornuutrku u isto vrijeme s izborima na razini države, pokrajine i grada, jer su svi upoznati da će izbori biti krajem ili početkom iduće godine. Uz njih, održaće se i i izbori  u Republici Hrvatskoj za novi saziv Sabora.

Iako je DSHV-a četvrta politička snaga u Subotici po održanim izborima za Skupštine mjesnih zajednica, možemo postići bolji izborni na predstojećim lokalnim i pokrajinskim ako se svi angažiramo. Za prestojeće izbore formirati ćemo Hrvatsku listu na kojoj će se nalaziti i kandidati koji nisu članovi stranke. Pozivam pripadnike hrvatske zajednice u Republici Srbiji da se mirno i dostojanstveno ophode prema sve većem broju migranata, te da u slučaju krize većih razmjera posebno poslije 15. rujna postupaju po naputku lokalnih, pokrajinskih i republičkih vlasti, a sve eventualne ekcese prijave u ured DSHV-a ili u ured HNV-a

Nazočnima se obratio i kandidat za budućeg predsjednika DSHV-a Tomislav Žigmanov koji je iznoseći svoj program istakao:„Žednik je važno mjesto kada je u pitanju hrvatstvo, vrlo važna mjesna organizacija stranke. Svjestan sam odgovornosti kandidature za predsjednika DSHV-a. Zalagati ću se za zaštitu identiteta, za boljitak hrvatske zajednice u Republici Srbiji. Zajedničkim radom možemo postići boljitak za hrvatsku zajednicu, a isto tako i za DSHV.

 

Zlatko Ifković

 

Ostale vijesti