Mirko Ostrogonac izabran za predsjednika subotičke Podružnice DSHV-a

Na XIII. izvanrednoj i, ujedno izbornoj, Skupštini Podružnice Subotica Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodine, u petak, 23. veljače, velikom većinom glasova nazočnih izaslanika za novog predsjednika subotičke Podružnice DSHV-a izabran je diplomirani inženjer poljoprivrede i dugogodišnji član i dužnosnik Mirko Ostrogonac iz Žednika.

Sredinom prošle godine, zbog nerada subotičke Podružnice, šest mjesnih organizacija DSHV-a pokrenulo je proces za izbor predsjednika te je Vijeće DSHV-a, sukladno svojim ovlastima, na svojoj osmoj sjednici, održanoj 10. studenog 2017. godine, donijelo odluku da se u Podružnici Subotica organiziraju izbori za predsjednika Podružnice. Kako su u tijeku održavanja i redovitih sjednica skupština mjesnih organizacija i podružnica DSHV-a diljem Vojvodine, odlučeno je da se izborna Skupština održi skupa s redovitom Skupštinom subotičke Podružnice.

Od 84 prisutna izaslanika, kandidat Mirko Ostrogonac dobio je povjerenje 81 člana, dva su bila protiv, a jedan izaslanik nije vratio glasački listić.

 

Press DSHV-a

 

Ostale vijesti