Mirko Ostrogonac postao narodni zastupnik DSHV-a u Skupštini Srbije

Mirko Ostrogonac postao narodni zastupnik DSHV-a u Skupštini Srbije

Odlukom Republičke izborne komisije i Odbora za administrativno-proračunska i mandatsko-imunitetna pitanja Narodne Skupštine Republike Srbije, podnošenjem ostavke Tomislava Žigmanova na mjesto člana Parlamenta, narodni zastupnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini postao je Mirko Ostrogonac, što je i potvrđeno na plenarnoj sjednici 26. listopada.

Mirko Ostrogonac je rođen 1951. god. u Maloj Bosni. Diplomirao 1975. na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Nakon odsluženja vojnog roka, uposlio se u Agrokombinatu „Subotica“, gdje provodi 20 godina radeći na transferu novih znanstveno-agrotehničkih rješenja u proizvodnji. Jednu godinu sudjelovao u pokusnoj proizvodnji u NR Kini (provincija Jilin) u sklopu suradnje poljoprivrednih instituta u Novom Sadu i gradu Chagchun. Više od deset godina bio je pomoćnik ravnatelja za biljnu proizvodnju. Idućih pet godina bio uposlenik Poljoprivredno-stručne službe „Agros-zavod“ Subotica, da bi u razdoblju od 2000. do 2004. obnašao funkciju člana Izvršnog odbora Skupštine općine Subotica za resor poljoprivrede. Do odlaska u mirovinu, 2016. godine, bio uposlenik u Gradskoj upravi grada Subotice.

Angažiran je u Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ u Subotica, a jedan mandat je bio predsjednikom Upravnog odbora Centra. Gotovo 20 godina član je DSHV-a, a aktualni je predsjednik Podružnice Subotica, najveće u našoj stranci.

Ostale vijesti