Na XV. redovitoj izbornoj skupštini DSHV-a izabrano novo rukovodstvo

Na XV. redovitoj izbornoj skupštini DSHV-a izabrano novo rukovodstvo

Tomislav Žigmanov ostaje predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, odlučeno je na 15. redovitoj i izbornoj skupštini DSHV-a koja je održana 16. srpnja u Domu kulture u Tavankutu. Za Žigmanova, kao jedinog kandidata za predsjednika, glasalo je 135 delegata, 4 je bilo protiv a 5 biračkih listića je bilo nevažećih. Izaslanici su izabrali i članove Predsjedništva, Vijeća, Nadzornog odbora te Statutarnog povjerenstva.

U Predsjedništvo stranke izabrani su (ili potvrđeni) Mirko Ostrogonac iz Starog Žednika, Željko Pakledinac iz Vajske, Snežana Periškić iz Monoštora, Goran Kaurić iz Zrenjanina, Krunoslav Đaković iz Srijemske Mitrovice, Marin Piuković iz Subotice, Renata Kuruc iz Sonte, Goran Krnčević iz Novog Sada, Marica Stantić iz Đurđina, Mladen Petreš iz Tavankuta, Zoran Čota iz Sombora, Vladislav Horvacki iz Subotice, Ankica Jukić-Mandić iz Novog Sada i Dario Španović iz Srijemske Mitrovice.

U Vijeće DSHV-a su izabrani (ili potvrđeni) Ivan Tumbas iz Aleksandrova, Antun Beneš iz Bajmaka. Josip Šarčevića iz Bikova, Tomislav Stipić iz Đurđina, Slaven Dulić iz Gata, Predrag Bedeković iz Mirgeša, Vinko Stantić iz Male Bosne, Nataša Stipančević iz Malog Bajmoka, Marijana Čović iz Novog Sela, Grgo Kujundžić s Palića, Blaško Stantić s Prozivke, Marinko Jadrijević iz Subotice Sjever-jug, Tome Vojnić Mijatov iz Tavankuta, Irena Vojnić Hajduk iz Žednika, Josip Laslo i Zdenka Osterman iz Sombora, Savo Tadić iz Stanišić, Petar Pifat iz Petrovaradina, Damir Pismetrović i Zlatko Načev iz Srijemske Mitrovice, Ivan Majić iz Odžaka, Aleksandar Lakatuš iz Zrenjanina, Nikola Pavlić iz Starčeva, Danka Stojanov iz Pančeva, Vladimir Stajić iz Vršca, Dragan Dražić iz Bačkog Petrovca, Mara Barbenik iz Stare Bingule, Ivan Alerić iz Starčeva, Janja Borovac iz Sombora, Mato Groznica I Andrea Matin iz Novog Sada, Anica Kopilović iz Male Bosne, Tome Kopilović iz Malog Bajmaka, Antun Lulić iz Subotice, Željko Pančić iz Gata, Ninoslav Radak iz Subotice, Petar Stantić iz Tavankuta i Igor Terzić iz Monoštora. Članovi Vijeća DSHV-a su i predsjednici sljedećih Mjesnih organizacija koji su i članovi Predsjedništva – Renata Kuruc iz Sonte, Željko Pakledinac iz Vajske i Snežana Periškić iz Monoštora.

U Nadzornom odboru su Dražen Petrekanić, Ivan Budinčević iz Subotice, Željko Šeremešić iz Monoštora, Dario Bošnjak iz Vajske i Klaudija Klopotan iz Ečke. Zamjenici članova Nadzornog odbora su Ilinka Vukoja, Grgo Bačlija i Petronela Skenderović iz Subotice, Matilda Pelhe iz Male Bosne i Branko Matin iz Monoštora

Statutarno povjerenstvo čine Ankica Jukić-Mandić i Goran Krnčević iz Novog Sada, Josipa Vojnić Tunić i Svetislav Milanković iz Subotice, Goran Kaurić iz Zrenjanina te zamjenici Tomislav Žigmanov i Krunoslav Đaković iz Srijemske Mitrovice.

 

Ostale vijesti