Održane konstituirajuće sjednice Predsjedništva i Vijeća DSHV-a

Održane konstituirajuće sjednice Predsjedništva i Vijeća DSHV-a

U utorak, 27. srpnja, u prostorijama „Spomen-doma bana Josipa Jelačića“ u Petrovaradinu održane su konstituirajuće sjednice Predsjedništva i Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, čime su i formalno okončani izborni procesi. Prozivkom prisutnih članova Predsjedništva (14 od 17) i članova Vijeća (22 od 36) iz svih dijelova Vojvodine, izvršeno je konstituiranje ovih najvažnijih tijela odlučivanja u DSHV-u između dviju Skupština.

Novoizabrani predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov najprije je svima zahvalio na ukazanom povjerenju te pozvao sve izabrane dužnosnike DSHV-a na suradnju, konstruktivno držanje i predano zalaganje u ostvarivanju temeljne misije DSHV-a – političko artikuliranje interesa hrvatske zajednice u Republici Srbiji. „Bez obzira na razlike, nas sve treba okupljati zajednički cilj – borba za dostojanstvo i ravnopravnost Hrvata u Vojvodini, to jest Republici Srbiji.“, rekao je Žigmanov.

Na sjednici Predsjedništva predsjednik Žigmanovje, na temelju statutarnih ovlasti, iznio prijedlog kandidata za njegove najbliže suradnike – zamjenika predsjednika DSHV-a, dopredsjednike i tajnika. Kako je naglasio, prilikom odabira kandidata vodio je računa o cijelom nizu kriterija – dobnim, spolnim i teritorijalnim aspektima, o sposobnostima, ugledu te privrženosti u ostvarivanju političkog programa DSHV-a.

„Na temelju toga, slobodan sam predložiti za zamjenika predsjednika DSHV-a Gorana Kaurića, za dopredsjednike Mirka Ostrogonca, Zorana Čotu, Renatu Kuruc i Ankicu Jukić Mandić, a za tajnika DSHV-a Mladena Petreša“. Isti je prijedlog od strane 14 članova Predsjedništva i 22 člana Vijeća jednoglasno prihvaćen.

Zahvalivši na dobivenom povjerenju, predsjednik Žigmanov je rekao kako je ovakav izbor kadrovskih rješenja, s obzirom na kvalitetu i kompetencije svojih najbližih suradnika, snažnojamstvo da će DSHV uspješno nastaviti djelovati.

Sastanak je završen obilaskom „Spomen-doma bana Josipa Jelačića“ uz stručno vodstvo dr. sc. Darka Polića, upravitelja istoimene Zaklade te domjenkom koji su priredili drugi domaćini – članovi Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Jelačić“ iz Petrovaradina.

 

Ostale vijesti