Održani izbori u MO DSHV Sombor 1. i Sombor 2.

U petak 04.rujna 2015.godine u Somboru održani su izbori za novo rukovodstvo MO DSHV Sombor 1. i Sombor 2.

Izbornim skupštinama MO DSHV Sombor 1. i Sombor 2. pored velikog broja članova i simpatizera DSHV-a iz Sombora nazočili su predsjednik DSHV-a Petar Kuntić, član gradskog vijeća Grada Subotice Blaško Stantić, pomoćnik gradonačelnika Grada Subotice Siniša Babičković i kandidat za novog predsjednika DSHV-a Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. U svom obraćanju gospodin Žigmanov je naglasio važnost jačanja zajedništva u hrvatskoj zajednici u Republici Srbiji, kontinuitet u radu DSHV-a te nužnost uključivanja mladeži u sve strukture naše zajednice.

Za novog predsjednika  MO DSHV Sombor 1. izabran je Josip Laslo, a za zamjenika predsjednika mjesne organizacije Sombor 1. izabran je Zoran Čota, te članovi odbora Josip Rudić, Ivan Medved, Ivan Dumenčić, Blago Bašić i Mata Mišanji. Delegati za izbornu skupštinu DSHV-a su pored  sedmočlanog vođstva MO DSHV Sombor 1. slijedeći: Janoš Raduka, Stipo Gromilović, David Dožanin, Željko Bešlin, Zlata Medved, Stjepan Medved, Franja Kukuruzar i Kata Dujmović.

Za novog predsjednika MO DSHV Sombor 2. izabran je Antun Borovac, a za zamjenika Josip Džimić te članovi odbora Ivo Marjan, Krešimir Banaković, Ankica Zeljko, Katica Šomođvarac i Antun Palić. Pored članova odbora izabrani su i delegati za izbornu skupštinu DSHV-a i to : Gojko Zeljko, Ivan Golub, Boris Kalebić, Zdenka Osterman, Janja Borovac, Kata Kovač, Ivan Genić i Tomislav Ambrušić.

Za predsjedništvo Mladeži DSHV-a prijedložen je Ivan Medved, a za članice predsjednižtva Foruma žena DSHV-a predložene su Zlata Medved i Janja Borovec.

Novoizabrano rukovodstvo MO DSHV Sombor 1. i Sombor 2. se nada da su problemi koji su se javljali u prošlosti iza njihovih leđa te da spremno dočekuju izbore narazini  A P Vojvodine i lokalne samouprave Grada Sombora.

 

PRESS DSHV-a

 

 

Ostale vijesti