Podrška Hrvatske građanske inicijative DSHV-u

Podrška Hrvatske građanske inicijative DSHV-u

Jučer je predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, lider političke stranke Hrvata u Crnoj Gori, uputio pismo podrške predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu sljedećeg sadržaja:

„Poštovani predsjedniče Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, gospodine Žigmanov, dragi Tomislave!

Želim Vam iskazati snažnu potporu i duhovnu blizinu pred nastupajuće izbore u Republici Srbiji. Vaše zalaganje za prava hrvatskog naroda u složenom i slojevitom društvenom ozračju koje nije naklonjeno našoj nacionalnoj zajednici i koje obiluje predrasudama, zaslužuje svaku pohvalu, kao i izraze bratske solidarnosti. Kada se uzme u obzir da su odnosi dviju država na niskoj razini, a što najbolje svjedoči činjenica da Republika Srbija, za razliku od Republike Hrvatske, ne primjenjuje sporazum o međusobnoj zaštiti manjina u dijelu koji se odnosi na zagarantirane mandate, onda shvaćamo koliko je bilo teško donijeti odluku o izlasku na predstojeće izbore. No, poznavajući vodstvo DSHV i Vas kao predsjednika, uvjereni smo da ste ispravno postupili na dobrobit hrvatske zajednice.
Dragi Tomislave, u ime Hrvatske građanske inicijative i svoje ime, želim uspjeh Hrvatima u Srbiji i nadam se da vam se neće desiti 'crnogorski scenarij' iz 2020., a za što, vjerujemo, postoje daljinski navođeni dobrovoljci instruirani protiv hrvatske zajednice.

Primite izraze našeg iskrenog zajedništva i bliskosti.

S uvažavanjem,

Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative“

Ostale vijesti