Podrška Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata izbornoj listi br. 12

Podrška Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata izbornoj listi br. 12

Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata sa sjedištem u Zagrebu, koja okuplja i zastupa interese nasilno protjeranih Hrvata iz Vojvodine tijekom prve polovice 90-ih godina 20. st., danas je svojim dopisom podržala izbornu listu „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ te je pozvala pripadnike hrvatske zajednice u Republici Srbiji da izađu na izbore i glasuju za ovu listu – listu broj 12 za republički parlament.

Pismo Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, koji je potpisao predsjednik Mato Jurić, prenosimo u cijelosti.

„Poštovani gospodine Žigmanov,

Povodom skorih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, sa sjedištem u Zagrebu, s velikim zadovoljstvom iskazuje punu podršku izbornoj listi „Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani“, u okviru koje sudjeluje i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Vi osobno i stranka kojoj ste Vi na čelu, najjasnije ste prezentirali javnosti stradanje Hrvata u Vojvodini za vrijeme Domovinskog rata i u Vama je naša Zajednica uvijek imala punu potporu, a svojim političkim djelovanjem dosljedno ste zastupali interese hrvatske zajednice u Republici Srbiji.

Svojom ste dugogodišnjom nesebičnom zauzetošću u zaštiti i ostvarivanju manjinskih prava Hrvata u Republici Srbiji zaslužili potporu svih pripadnika hrvatske zajednice u Republici Srbiji; stoga ih ovim putem pozivamo da u nedjelju 3. 4. 2022. godine izađu na izbore i daju svoj glas za izbornu listu „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“,  lista broj 12, – nositelj liste predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov.“

                                                                       

Ostale vijesti