Povijesni susret triju organizacija mladih

Povijesni susret triju organizacija mladih

Protekli vikend Mladež Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini bila je domaćin Mladeži Hrvatske demokratske zajednice iz Republike Hrvatske i Mladeži Hrvatske demokratske zajednice iz Bosne i Hercegovine.

Za našu Mladež ovo je bio povijesni dan jer u 30 godina, koliko Mladež DSHV-a djeluje, nije bilo ovakvih susreta. Mladež HDZ-a predvodio je zamjenik predsjednika Mladeži Domagoj Ćorić dok je Mladež HDZ BiH predvodio predsjednik Mladeži Mate Lončar. Tijekom sastanak u prostorijama naše stranke bilo je riječi o nastupu DSHV-a na predstojećim izborima te su kolege iz sestrinskih organizacija to s oduševljenjem pozdravili i podržali. Također, razgovaralo se i o prilikama svakodnevnog života mladih pripadnika naše, Hrvatske, zajednice u Vojvodini.

U sestrinskim organizacijama mladih pronašli smo velike prijatelje koji imaju osjećaja za naše potrebe i žele nam pružiti potporu. Dogovoreni su konkretni projekti koji će biti najmenjeni mladima i zahvaljujući tome moći ćemo graditi naše članstvo, organizirati studijska putovanja kao i raditi na edukaciji i usavršavanju naših mladih.

Predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković izrazio je veliko zadovoljstvo i zahvalu što smo imali priliku biti domaćini ovakvog susreta te istakao važnost graženja zajedništva i razmjene iskustava.

Sastanku su nazočili i predsjednik Mladeži DSHV-a Podružnice Subotica Ninoslav Radak, članica Predsjedništva DSHV-a Marica Stantić, tajnica Mladeži Antonija Rudić. Pri kraju sastanka svim prisutnima se obratio i predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov.

Ostale vijesti