Predsjednik DHSV-a Tomislav Žigmanov u Večernjem listu o položaju Hrvata u Srbiji

Predsjednik DHSV-a Tomislav Žigmanov u Večernjem listu o položaju Hrvata u Srbiji

U intervjuu za Večernji list, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov je, govoreći o položaju Hrvata u Srbiji istaknuo kako je on bolji nego li prije nekoliko godina, no još uvijek s brojnim deficitima, napose kada jer riječ o integraciji Hrvata u društveni život i politički sustav Srbije. Iako se bilježe veliki pomaci u poboljšanju odnosa, nakon sastanka Kolinde Grabar Kitarović i Aleksandra Vučića u Dalju i Subotici 2016. godine, neka su obećanja ispunjena, „zahvaljujući isključivo zalaganju predsjednika Aleksandra Vučića, ali tamo nisu bili iznesene sve naše krucijalne potrebe“ rekao je Žigmanov te istaknuo kako je „najveći problem isključenost Hrvata iz političkog života u Srbiji“.

Predsjednik Žigmanov je pozitivno ocijenio i komunikaciju i suradnju s Vladom Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem te rekao kako je izuzetno uznapredovala.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/tomislav-zigmanov-glavni-problem-hrvata-u-srbiji-iskljucenost-iz-politickog-zivota-1465585 - www.vecernji.hr

Ostale vijesti