Predsjednik DSHV-a i narodni zastupnik Tomislav Žigmanov putuje u Sjedinjene Američke Države

Predsjednik DSHV-a i narodni zastupnik Tomislav Žigmanov putuje u Sjedinjene Američke Države

Na prijedlog Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država iz Beograda, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i narodni zastupnik Tomislav Žigmanov izabran je za sudionika iz Srbije Programa „Otvoreni svijet“ (www.openworld.gov). Program podržava Kongres SAD-a, a osim Žigmanova iz Srbije će sudjelovati i još devet zastupnika Narodne skupštine Republike Srbije, članova iz vladajućih i političkih stranaka koje su u oporbi. Žigmanov će službeno u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti od 30. siječnja do 8. veljače.

Program „Otvoreni svijet“ namijenjen je za „vodeće državne i javne ličnosti, iznimno aktivne u svojim područjima“, a podrazumijeva relativno kratke ali intenzivne programe posjete državnim institucijama Sjedinjenih Američkih Država. Osim što se dobiva pregled svih relevantnih političkih i društvenih institucija američkoga društva, ovim desetodnevnim programom su predviđeni radni sastanci sudionika s visokim predstavnicima američke savezne vlade i vlada pojedinačnih država. Nakon boravka u Washingtonu, Tomislav Žigmanov će posjetiti i saveznu državu Ohajo i glavni grad Columbus, gdje će sudjelovati u lokalnim projektima i događanjima, a predviđeni su i sastanci s predstavnicima lokalne uprave, kulturnih i poslovnih krugova te lokalnim liderima iz zajednice.

Sudjelovanje u programu „Otvoreni svijet“ važno je međunarodno priznanje kako za dosljednu privrženost demokraciji Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini tako i za političko djelovanje predsjednika Žigmanova.

 

 

Ostale vijesti