Predsjednik DSHV-a pozvao je hrvatske državljane na izbore za novi saziv Hrvatskoga sabora

Predsjednik DSHV-a pozvao je hrvatske državljane na izbore za novi saziv Hrvatskoga sabora

Predsjednik DSHV-a pozvao je hrvatske državljane na izbore za novi saziv Hrvatskoga sabora u uz apel da se glas povjeri kandidatima one političke stranke s kojom Hrvati u Vojvodini imaju najplodonosniju suradnju
Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov pozvao je danas sve državljane Republike Hrvatske koji imaju prebivalište u Republici Srbiji da izađu na predstojeće izbore za novi saziv Hrvatskoga sabora, koji će se održati u nedjelju, 5. srpnja. Osim što će na taj način ostvariti svoje zakonom garantirano pravo, hrvatski će državljani svojim izlaskom na izbore očitovati i odgovornost za budućnost Domovine. Predsjednik Žigmanov je pozvao sve članove i simpatizere da svoj glas daju predstavnicima one političke stranke koja je u proteklih nekoliko godina višestruko uvećala i osnažila podršku Hrvatima u Vojvodini, to jest Republici Srbiji, i s kojom su hrvatske institucije ostvarile do sada najbolju suradnju.
Izbori će se na biračkim mjestima u sjedištima diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu održati: u subotu i nedjelju 4. – 5. srpnja 2020. godine od 7 do 19 sati. U Republici Srbiji glasovanje će se provoditi na sljedećim biračkim mjestima: Konzularni ured Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Beograd (Kneza Miloša 82/I. kat) i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici (Maksima Gorkog 6).

Ostale vijesti