Predsjednik Vučić na sastanku sa Žigmanovim pozvao građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu

Predsjednik Vučić na sastanku sa Žigmanovim pozvao građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas, 20. lipnja, povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, primio predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, kako saznajemo iz Kabineta predsjednika Vučića.

Predsjednik Vučić i Žigmanov su razmotrili realizaciju ključnih inicijativa i konkretnih projekata u području infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji će pridonijeti unaprjeđenju položaja hrvatske zajednice u Srbiji. Žigmanov je rekao da je dvije trećine dogovorenih projekata realizirano, dok je realizacija ostalih u tijeku. Na sastanku je pozdravljeno i potpisivanje Memoranduma o osnivanju lektorata hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Novom Sadu.

Predsjednik Vučić je rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano. On je pozvao građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu, jer su oni ravnopravni građani naše zemlje s kojima smo živjeli i živjet ćemo u miru i slozi.

Press služba DSHV-a

 

Ostale vijesti