Predsjedništvo DSHV-a predložilo održavanje Izborne skupštine u srpnju

Predsjedništvo DSHV-a predložilo održavanje Izborne skupštine u srpnju

U Domu DSHV-a u Subotici u ponedjeljak, 31. svibnja, održana je 15. sjednica Predsjedništva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Nakon usvajanja zapisnika s 14. sjednice Predsjedništva, na sjednici je primljena na znanje informacija o izvješću neovisnog revizora o materijalno-financijskom poslovanju DSHV-a za 2020., prema kojemu je „godišnje financijsko izvješće pripremljeno u skladu sa zahtjevima Zakona o financiranju političkih aktivnosti, u formi i sadržini propisanoj odredbama Pravilnika o evidencijama i izvješćima političkog subjekta na istinit i objektivni način“.

Predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je zatim obavijestio članove Predsjedništva o najvažnijim događajima u DSHV-u i u hrvatskoj zajednici između dviju sjednica Predsjedništva, stavljajući naglasak na susret s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom tijekom njegova posjeta na polaganju kamena temeljca za Hrvatsku kuću u Subotici, o podrškama svim važnijim inicijativama u hrvatskoj zajednici od strane dužnosnika i članova DSHV-a, napose kada je riječ o upisu u razrede na hrvatskom, aktivnostima glede uvođenja tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu na teritoriju Grada Subotice, posjetu veleposlanika Republike Hrvatske Hidajeta Biščevića DSHV-u te najnovijim gibanjima u hrvatskoj zajednici koji imaju za cilj destabilizaciju stanja. U diskusiji koja je uslijedila članovi Predsjedništva pozitivno su ocijenili djelovanje DSHV-a u između dviju sjednica, uz naglasak da nisu iznevjerena osnovna načela i misija postojanja DSHV-a, a to je zaštita i artikulacija interesa Hrvata u Republici Srbiji.

Na koncu, Predsjedništvo DSHV-a jednoglasno je usvojilo prijedlog odluke koja će biti proslijeđena Vijeću DSHV-a na odlučivanje da se, zbog slabljenja protupandemijskih mjera i stvaranje pretpostavki za okupljanje većeg broja ljudi na javnom mjestu, Izborna skupština DSHV-a održi u Tavankutu sredinom srpnja. Konačnu odluku o mjestu i vremenu održavanja Izborne skupštine donijet će Vijeće DSHV-a koje će biti održano sredinom lipnja.

 

Press služba DSHV-a

Ostale vijesti