Sjednice Predsjedništva i Vijeća DSHV-a održane u Đurđinu

Sjednice Predsjedništva i Vijeća DSHV-a održane u Đurđinu

U Pastoralnom domu Župe sv. Josipa Radnika u Đurđinu 11. studenog održana je sjednica Predsjedništva DSHV-a, koju je vodio predsjednik stranke Tomislav Žigmanov.

Žigmanov je izvijestio članove Predsjedništva o postizbornim aktivnostima, okvirima suradnje i sudjelovanja u radu Vlade Republike Srbije. Na sjednici je članovima podastrto i izvješće o održanim izborima za V. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća, te je jednoglasno usvojen prijedlog predsjednika stranke o usvajanju odluke o listi vijećnika za V. saziv HNV-a.

Istoga dana i na istom mjestu održana je redovita sjednica Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, na kojoj su sudjelovali gotovo svi mčlanovi ovogsa tijela naše stranke. Predsjedao je predsjednik stranke Tomislav Žigmanov.

Na sjednici je jednoglasno potvrđena Deklaracija o suradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, koju su u Golubiću kod Obrovca 25. kolovoza parafirali Milorad Pupovac (predsjednik SDSS-a) i Tomislav Žigmanov (predsjednik DSHV-a).  Potpisana Deklaracija ishod je višegodišnje suradnje organizacija dvije mmanjine i, kako je ocijenio predsjednik Žigmanov na sjednici Vijeća, čini važan korak ka proširivanju institucionalne suradnje.

Ostale vijesti