U somborskoj Podružnici DSHV-a formiran Forum žena, objavljeno je u novom broju tjednika „Hrvatska riječ“

U somborskoj Podružnici DSHV-a formiran Forum žena, objavljeno je u novom broju tjednika „Hrvatska riječ“

U Podružnici DSHV Sombor u utorak, 1. ožujka, formiran je Forum žena. Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Janja Borovac, a za njenu zamjenicu Zlata Medved, dok će dužnost tajnice obnašati Snežana Periškić.

Prije samih izbora obratio se Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a podsjetivši da su Hrvati nacionalna zajednica koja dugo živi na ovim prostorima, a njeni predstavnici ostavili su vidne tragove u društvenom, kulturnom, sportskom i političkom životu. „Mi danas imamo za cilj da tu povijest nastavimo, da članovi hrvatske zajednice u različitim područjima društvenog života ostavljaju tragove, da naše talente, naša znanja pokušamo ostvariti, unapređivati i razvijati. Svaka zajednica mora imati i politički segment putem koga će artikulirati svoje interese. Hrvati u Vojvodini to imaju od 1990. godine kada je osnovan DSHV, stranka koja se zalaže za prava i status hrvatske zajednice u Vojvodini“, kazao je Žigmanov. Govoreći o predstojećim izborima on je kazao da će Hrvati u Vojvodini na taj izazov odgovoriti i DSHV se kao stranka priprema za to tako što će biti sudionikom tih izbora. „To ne možemo uraditi bez svih članova hrvatske zajednice. Računamo na mlade, žene i svakoga tko može dati svoj doprinos hrvatskoj zajednici. U svakoj demokratskoj stranci žene zauzimaju sve značajnije mjesto, pa je tako i u DSHV-u  i već više od deset godina postoji i forum žena. Žene, koje imaju specifične potrebe, specifične interese i zahtjeve, kada je u pitanju politički život moraju biti vidljive i u našoj stranci“, kazao je predsjednik DSHV-a. On još istaknuo da je cilj DSHV da ima predstavnike u svim tijelima zakonodavne vlasti, na republičkoj, pokrajinskoj i lokalnoj razini i ti predstavnici bit će glas koji će govoriti o interesima, potrebama i zahtjevima hrvatske zajednice.

Nakon izbora predsjednica Foruma žena DSHV–a u Somboru Janja Borovac kratko je rekla da će jedan od pravaca djelovanja biti suradnja s forumima žena iz drugih podružnica. Predsjednica Foruma žena po funkciji je članica Odbora Podružnice DSHV Sombor. Forum žena somborske Podružnice DSHV-a formiran je nakon stanke u kojoj nije bio aktivan. U izborima su sudjelovale žene iz mjesnih organizacija Stanišić, Monoštor, Sombor I. i Sombor II.

 

Ostale vijesti