Usvojena izvješća za 2016. i plan aktivnosti DSHV-a za 2017.

Usvojena izvješća za 2016. i plan aktivnosti DSHV-a za 2017.

U srijedu, 25. siječnja 2017. godine, u prostorijama Doma Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Subotici, u nazočnosti većine članova, održana je VI. sjednica Vijeća DSHV-a. Nakon što je usvojen zapisnik s V. sjednice Vijeća, predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov podnio je izvješće o aktivnostima DSHV-a u 2016. godini. Nakon rasprave, u kojoj je sudjelovalo desetak vijećnika, izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

S materijalno-financijskim poslovanjem DSHV-a za 2016. godinu vijećnike je upoznala knjigovođa DSHV-a Ivanka Čović. Ukupan prihod koji je DSHV ostvario u 2016. godini bio je 2.908.830 dinara, od čega je većina sredstava osigurano dobivanjem prinadležnosti na temelju sudjelovanja predstavnika DSHV-a u tijelima zakonodavne vlasti na republičkoj, pokrajinskoj i lokalnim razinama. Ukupni rashodi DSHV-a u 2016. godini bili su u visini 2.985.287 dinara, od čega je najveći dio sredstava bio utrošen za nesmetano funkcioniranje stranke. I izvješće o materijalno-financijskom poslovanju DSHV-a u 2016. godini je jednoglasno usvojeno.

Također, na VI. je sjednici Vijeća jednoglasno su, nakon rasprave, usvojeni i plan aktivnosti DSHV-a za 2017. godinu te proračun DSHV-a za istu godinu, a pružena je podrška i planu aktivnosti Mladeži DSHV-a za 2017. godinu. Na koncu, razgovaralo se i o aktualnim događanjima u DSHV-u od posljednje sjednice Vijeća, a posebni akcent u ovoj točki dnevnog reda je stavljen na predstojeće izbore za predsjednika Republike Srbije, koji će biti održani u travnju mjesecu.

 

Press služba DSHV-a

 

Ostale vijesti