Za tri radna dana prikupljeno više od pola milijuna dinara za stradale u potresu u Hrvatskoj

Za tri radna dana prikupljeno više od pola milijuna dinara za stradale u potresu u Hrvatskoj

Koncem prošle godine, 30. prosinca 2020., Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazali su solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj. Na temelju dogovora ključnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji, među kojima je i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, odlučeno je da će se za stradale prikupljati isključivo financijska pomoć i to preko računa Fondacije „Cro-fond“.

Odaziv onih koji su podržali ovu akciju za kratko vrijeme i više je nego dobar, a prikupljena novčana sredstva su iznad očekivanja. Osim DSHV-a i profesionalnih institucija hrvatske zajednice, akciju je podržao i veliki broj hrvatskih kulturnih institucija. Za tri radna dana prikupljeno je 572.000 dinara, koje je uplatilo 16 pravnih subjekata i 54 osobe. Najviše financijskih sredstava uplatilo je Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina – 152.000 dinara.

Hrvati u Srbiji nastavljaju i dalje prikupljati novčanu pomoć preko računa Fondacije „Cro-fond“ s naznakom „Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj“. Pozivamo sve članove i simpatizere DSHV-a da se uključite u prikupljanje novčane pomoći za stradale u razornom potresu u Hrvatskoj. Kao članovi DSHV-a, svjesni težine tragedije koja je pogodila Hrvatsku, iskažimo svoju solidarnost s onima koji su u kratko vrijeme izgubili sve što su u životu stekli! Svojim ćemo novčanim prilogom na konkretan način pomoći onima kojima je to sada najpotrebnije!

Uplate se vrše na račun Fondacije „Cro-fond“ s naznakom „Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj“

Broj računa je 325-9500700045918-84, Vojvođanska banka OTP Group.

Iskažimo solidarnost sa stradalima od potresa!

Ostale vijesti